Inloggen

“Twee op de vijf mensen op aarde hebben hun bestaan te danken aan betere oogsten door het gebruik van kunstmest”

Bill Gates

EuroChem Antwerpen

EuroChem is een van 's werelds toonaangevende producenten van minerale meststoffen. De wereldbevolking groeit, de vraag naar voedsel neemt elke dag toe. Ons doel is simpel: wij willen land- en tuinbouwers in alle uithoeken van de wereld helpen om de opbrengst en kwaliteit van hun gewassen op een steeds duurzamere manier te verbeteren.

EuroChem Antwerpen maakt sinds 1 april 2012 deel uit van de internationale EuroChem groep. De unieke ligging van onze site in de haven van Antwerpen maakt ons zowel op het vlak van logistiek als productie een belangrijke schakel voor de hele EuroChem groep.

1 medewerker = 5.750 ton meststoffen per jaar

Met een team van zo’n 400 medewerkers produceert EuroChem Antwerpen jaarlijks 2,3 miljoen ton minerale meststoffen, die voornamelijk via het water (binnen- of zeeschip, containers) en in mindere mate per vrachtwagen vertrekken naar klanten in alle windstreken. We willen ons met de kwaliteit van onze producten onderscheiden van onze concurrenten.

CEO Filip Dejongh “Duurzaamheid zit in ons DNA”

Een goede onderneming is een veilige onderneming. We willen dat al onze medewerkers na het beëindigen van hun taak gezond en wel huiswaarts kunnen keren naar hun familie.  We zetten dan ook in op “nul menselijk leed” en dit zowel bij onze eigen medewerkers als bij onze contractoren. Ook het reduceren van onze milieu-impact (zoals het verminderen van de specifieke energie-inzet ) staat hoog op onze prioriteitenlijst.  Vermits we ook CO2 als grondstof inzetten in ons productieproces, zijn we ervan overtuigd dat onze operaties op termijn zelfs CO2-neutraal kunnen zijn. Indien al onze installaties produceren, is EuroChem Antwerpen ook een netto-producent van stoom. Dit stoomoverschot wordt verder gebruikt op de site als warmtebron voor andere installaties. Dat betekent dat we zelf geen extra energie moeten opwekken om stoom te produceren.

Contribute to feed the world

Het is simpel. Wij geloven dat het laten groeien en bloeien van onze collega's ook ons bedrijf doet groeien. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar veelbelovende medewerkers die openstaan voor een langetermijnrelatie met een werkgever die hen een boeiende, uitdagende loopbaan met interessante groeimogelijkheden én aantrekkelijke loonsvoorwaarden kan bieden.