Inloggen

EuroChem Groep

De stijgende wereldbevolking, veranderende voedselpatronen en de bijkomende vraag naar biobrandstoffen maken dat we het uiterste moeten halen uit de beperkt beschikbare landbouwgrond op onze planeet. EuroChem, een toonaangevende wereldwijde producent van stikstof-, fosfaat- en kalimeststoffen, heeft als missie om een significante bijdrage te leveren aan een oplossing voor dit wereldwijde voedselvraagstuk.

De groep gelooft sterk in verticale integratie: we produceren dus niet alleen meststoffen, maar we delven ook de grondstoffen zelf (fosfaat en kali) of we produceren zelf een grondstof zoals ammoniak (de basis voor stikstof in al onze meststoffen).
We hebben eveneens de logistieke keten grotendeels in eigen beheer, we bezitten onze eigen terminals in verschillende havens, evenals twee EuroChem zeeschepen. EuroChem Rusland heeft zijn eigen spoorwegbedrijf met een vloot aan treinwagons voor het transport binnen Rusland.

Tot slot doen we onze eigen distributie met een internationaal sterk uitgebouwde verkoopsorganisatie op alle continenten om onze meststoffen aan de man te brengen bij land- en tuinbouwers overal ter wereld.
Onze groep stelt intussen meer dan 26.000 werknemers tewerk in productiefaciliteiten in Rusland, Europa (België en Litouwen), Brazilië en een joint-venture in China.

Lees hier meer over: EuroChem Group

“Ik werk er met heel mijn hart aan dat iedereen gezond eten heeft!"

Volg hier het verhaal van 2 Vlaamse landbouwers, die zich aanpassen aan de uitdagingen om een winstgevend bedrijf te runnen dat de gemeenschap voorziet van overvloedige, gezonde en betaalbare voeding!