Inloggen

Technical Services

Een enorme chemische fabriek dag in, dag uit, in topconditie houden en intussen meedenken en meebouwen aan de installaties van morgen? Dat vergt een goed geolied technisch topteam. De afdeling Technical Services brengt een 80 tal mensen samen in 3 verschillende pijlers.

Productie als opdrachtgever

Onze opdrachten komen uit verschillende fabrieken binnen het bedrijf. De diverse machines (kranen, zeefmachines, transportbanden, elevatoren, brekers, filterbanden…), toestellen (warmtewisselaars, reactoren, drukvaten, pompen, piping…), installaties (staalconstructies, DCS systemen, advanced controllers…) en technologieën maken ons bedrijf een ideaal en zeer gevarieerd speelterrein voor wie geïnteresseerd is in techniek. Onze interne klant formuleert een vraag en wij leveren in overleg een oplossing. Daarvoor hebben we een brede organisatie ter beschikking, die binnenkort ook op één plek op het fabrieksterrein is gehuisvest: het gloednieuw Technisch Huis.

Maintenance & Construction

Onze medewerkers staan in voor de dagelijkse ondersteuning van het bedrijf bij storingen en zorgen voor het eerstelijnsonderhoud. Dit kan gaan om mechanische onderhoudswerken, zoals sleutelwerken, herstellen & reviseren van pompen, reductiekasten, kranen, transportsystemen,… Onder de noemer constructiewerken vallen ondermeer het vervangen of plaatsen van nieuwe staalstructuren, straal- en schilderwerken, plaatsen van vloeren, coatings of daken,… De collega’s van E&I zorgen op hun beurt voor het onderhoud van alle automatisatie, DCS systemen, APC controllers. De hoogdagen zijn de jaarlijkse grote onderhoudsweken, waarbij alle grote herstelwerken uitgevoerd worden en het team versterkt wordt met zo’n 100 externe contractoren.

Engineering & Design

Deze collega’s staan in voor de toegepaste engineering. Mensen met technische interesse krijgen er telkens weer nieuwe projecten, telkens weer nieuwe uitdagingen. Hier halen we het beste uit de mens, techniek én organisatie naar boven. De ene keer bijten we ons vast in grote infrastructuurprojecten die miljoeneninvesteringen vertegenwoordigen, maar evengoed zetten we ons in voor kleine projecten die een wereld van verschil kunnen opleveren voor onze collega’s.

Technical Procurement & Warehousing

Aankoop voor maintenance verloopt volgens een vaste procedure. Voor het onderhoud en de verbetering van onze installaties, worden er jaarlijks zo’n duizenden verschillende goederen en ondersteunende diensten besteld bij externe partners, gaande van het kleinste onderdeeltje tot complete installaties. Op basis van de technische eisen, behandelt onze afdeling de commerciële en administratieve kant van al deze bestellingen. We gaan na of alle goederen correct ontvangen, gestockeerd en uiteindelijk op hun finale bestemming terecht komen.

Het moet werken in de praktijk!

In onze drie pijlers vind je er alle mogelijke technische disciplines terug. We zijn een brede organisatie. Voor veel ingenieurs maakt dit het net zeer interessant. Je komt niet in een klein hokje terecht, maar behoudt een brede kijk op een boeiende, diverse organisatie. Bij ons kunnen zowel burgerlijk & industrieel ingenieurs terecht, masters, bachelors en graduaten. We zoeken mensen die begrijpen wat er rondom hen gebeurt en hier adequaat mee aan de slag gaan. Het draait niet alleen om theoretische concepten! Het moet ook werken in de praktijk! Een goede basiskennis van de installatie, aangevuld met de juiste inzichten resulteren in een correcte vertaling van een probleem naar een oplossing en dat alles op een snelle, efficiënte en competitieve manier.